Betala med betalkort eller Swish.

När du kommer till oss på Tudorkliniken betalar du patientavgift. Vi följer samma patientavgifter som Region Halland. Barn och unga under 20 år samt patienter som är 85 år eller äldre betalar ingen patientavgift för besök på vårdcentraler eller husläkarmottagningar.

Betala din patientavgift.
I första hand önskar vi att du betalar för ditt besök med betalkort eller med Swish. Det är ett bra och enkelt sätt att betala, samtidigt som du bidrar till att underlätta vårt arbete ökar du också säkerheten för våra medarbetare. Tack för hjälpen.

1. På alla Tudorklinikens mottagningar kan du betala patientavgiften med betalkort, Swish eller faktura*. Det går fortfarande att betala kontant på våra mottagningar. *Om du valt faktura som betalsätt får du en pappersfaktura som ska betalas inom 30 dagar.

2. När du använder tjänsten för självincheckning kan du betala patientavgiften med betalkort eller Swish.

Frågor eller invändningar.
För att invända mot en faktura som du anser inte stämmer, mejla [email protected]. Mejla inga känsliga personuppgifter, det räcker med anledning till att du bestrider fakturan samt fakturanummer och ditt namn.

Om du har frågor kring övriga fakturor (ej patientfakturor) från Tudorklinikens vårdcentral, mejla [email protected].

Om du inte betalar.
Om vi behöver skicka ut en påminnelsen skickas den från Visma Collectors, som även besvarar eventuella frågor. Vi tar ut lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr samt eventuell dröjsmålsränta.

  • Om påminnelsen förfallit skickas inkassokrav, för närvarande 180 kr.
  • Om skulden går vidare till Kronofogden tas en avgift ut på 680 kr.

Har du svårt att betala ursprungsfakturan, kontakta Tudorkliniken innan förfallodatum passerat för att ansöka om längre tid för betalning.

Länk till patientavgifter i Halland på 1177.se.
Länk till Högkostnadsskydd och frikort för sjukvård på 1177.se

Patientavgifter 2024

Vårdcentralen

Rulla till toppen