Hudmottagning

SPECIALISTVÅRD I HALMSTAD

–Tudorklinikens hudmottagning.

Specialistläkare i hud.

Remiss, för att komma till oss på hudmottagningen krävs en remiss alternativt att du skriver en så kallad egen remiss. Vid akuta besvär hänvisar vi i första hand till din vårdcentral.

Av- och omboka din tid på 1177.se
Om du behöver av- eller omboka din tid kan du göra detta via Vårdguidens e-tjänster 1177.se. Här kan du också bland annat förnya dina recept.

Telefontid mån –fre kl 08.30-10.00
övrig tid når du oss via 1177.se.

Ordinarie öppettider på Hudmottagningen i Halmstad
Mån-tors 08:00 – 17:00, lunchstängt 12:00 – 13:00
fre 08.00-14.00.

Välkommen till Tudorklinikens Hudmottagning

Tudorklinikens Hudmottagning är ansluten till Region Halland och ingår i vårdvalet men vi erbjuder också vård för dig som har en privatsjukförsäkring eller betalar din vård själv. Vår specialistläkare Ana Maria Herdy och hennes vårdteam bedömer och behandlar dig som behöver specialistvård. 

Remisstvång. För att få komma till oss på hudmottagningen behöver du först få en bedömning av en läkare på vårdcentralen. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran, en så kallad egen remiss som du hittar på 1177.se Vårdguidens e-tjänster.

När du kommer till oss på hudmottagningen tar du en nummerlapp, sitter ner i väntrummet och inväntar din tur. Kom gärna i god tid, då det kan vara kö. Visa alltid legitimation och eventuellt högkostnadskort eller frikort. Patientavgift inom specialistvården är 300 kr. 

Hudmottagningen finns för dig
-som har fått en remiss alternativt skrivit en egen remiss
-som har en egen sjukvårdsförsäkring eller betalar din vård själv
-som önskar hjälp med estetiska hudproblem

Vi hjälper dig bl a med acne, eksem, follikulit, håravfall, klåda, psoriasis, urtikaria, rosacea, vitiligo, hudtumörer, leverfläckar, pigmentfläckar, solfläckar och vårtor. Läs mer om hudsjukdomar och hudförändringar

Nya regler gällande uteblivet besök samt avgift för sen om- eller avbokning.

Om du inte kan komma måste du av- eller omboka i god tid, så att någon annan kan erbjudas tiden. Gör du inte det får du betala en avgift. Vårdens resurser måste räcka till de som behöver vård. Idag är det tusentals uteblivna besök och tider som ändras så sent att ingen annan patient kan få tiden istället.

Från den 1 maj gäller: Du måste omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan, annars får du betala en avgift som är densamma som patientavgiften för en vuxen.

Om du uteblir från din bokade tid, utan att ha hört av dig innan, får du betala dubbel avgift. Det gäller också för dig som är under 20 år, dig som har fyllt 85 år och även om du har frikort. En faktura skickas på aktuellt belopp.

Nyheter på hudmottagningen.

Dermatologer på Tudorklinikens Hudmottagning firar dubbelt.

Sveriges hudläkare, i sällskapet för dermatologi och venereologi (SSDV), delar varje år ut två pris till bästa projekt inom sitt specialområde. Kriterierna för att få utmärkelserna är patientnytta, originalitet och nytänkande. I år gick priset till två av våra hudläkare på Tudorklinikens Hudmottagning, systrarna Sanja och Tanja Gavric. Sanja för arbetet ”Utvecklad arbetsfördelning/Workshifting” och Tanja för ”Dermatoskopi i primärvården”’.

Läs gärna artikeln i sin helhet, klicka på länken.

Rulla till toppen
Scroll to Top