Utbildning är bra när utvecklingen i vården går fort.

Nyligen var en av våra kardiologkollegor från Lund inbjuden för att diskutera och informera kring en ny behandlingsform av perifer samt central kärlsjukdom. En enormt fin studie, värd att uppmärksamma lite extra: COMPASS-studien kring förebyggande behandling av vaskulär död. Studien avlutades i förtid eftersom resultaten var så fina. Möjligen kan resultatet av studien förbättra din behandling och minska risken för kardiovaskulär död. Diskutera gärna med din läkare.

På Tudorkliniken är vi måna om att hålla oss uppdaterade och arbetar ständigt med att ligga i framkant när det kommer till medicinska nyheter och att tänka förebyggande. Man är ju trots allt helt frisk tills man får den där första hjärtinfarkten. Det är otroligt viktigt att arbeta förebyggande och att behandla aggressivt så att man får ner riskerna kring olika typer av sjukdomar och ja, vi sätter lite extra press på våra patienter; -Dra ner på rökningen, träna mer, ät mindre, ät rätt…

I mina nyhetsbrev kommer jag att hålla dig uppdaterad kring vårdnyheter, nya behandlingsalternativ, studier osv. En behandlingsform eller en medicin som var populär för fem år sedan kanske behöver revideras. Utvecklingen i vården går som du märker snabbt och det kommer ständigt nya mediciner och nya förebyggande behandlingar som bidrar till att människor kanske inte får så svåra sjukdomar när de blir äldre. Jag hoppas att mina nyhetsbrev kan hjälpa dig att få en ökad förståelse och kännedom.

Har du hört talas om videobesök? Vi erbjuder våra patienter det sedan en tid tillbaka. Ring oss gärna med video (samtalet kostar som ett vanligt mottagningsbesök). Det är enkelt ladda ner applikationen VOXEYES, men se för guds skull se till att ni har kläderna på när ni ringer, om det nu inte är akut så klart.

Andreas Dobrescu- Distriktsläkare

 

Vi söker ST-läkare inom allmänmedicin.

Du är leg. läkare  med ett genuint intresse för allmänmedicinens bredd och variation, och vill tillsammans med oss, arbeta för en god vård och hög kvalitet. Är du intresserad?
 

Betala med betalkort eller Swish

I första hand önskar vi att du betalar för ditt besök med ett betalkort eller med Swish. Betalningen gör du som vanligt vid din ankomst i reception. Det är ett bra och enkla betalningssätt, samtidigt som du underlättar vårt administrativa arbete och ökar säkerheten för våra medarbetare. Stort tack!

Nya patientavgifter

Från och med 1 januari 2019 gäller ny taxa på för besök på vårdcentralen. Ett läkarbesök på vårdcentralen kostar 200 kr, det kommer att kosta 100 kr för ett besök hos sköterskan/distriktssköterskan samt att högkostnadsskyddet höjs med 50 kr till 1150 kr. På våra specialistmottagningar kostar besöket fortsatt 300 kr.