Utbildning är bra när utvecklingen i vården går fort.

Nyligen var en av våra kardiologkollegor från Lund inbjuden för att diskutera och informera kring en ny behandlingsform av perifer samt central kärlsjukdom. En enormt fin studie, värd att uppmärksamma lite extra: COMPASS-studien kring förebyggande behandling av vaskulär död. Studien avlutades i förtid eftersom resultaten var så fina. Möjligen kan resultatet av studien förbättra din behandling och minska risken för kardiovaskulär död. Diskutera gärna med din läkare.

På Tudorkliniken är vi måna om att hålla oss uppdaterade och arbetar ständigt med att ligga i framkant när det kommer till medicinska nyheter och att tänka förebyggande. Man är ju trots allt helt frisk tills man får den där första hjärtinfarkten. Det är otroligt viktigt att arbeta förebyggande och att behandla aggressivt så att man får ner riskerna kring olika typer av sjukdomar och ja, vi sätter lite extra press på våra patienter; -Dra ner på rökningen, träna mer, ät mindre, ät rätt…

I mina nyhetsbrev kommer jag att hålla dig uppdaterad kring vårdnyheter, nya behandlingsalternativ, studier osv. En behandlingsform eller en medicin som var populär för fem år sedan kanske behöver revideras. Utvecklingen i vården går som du märker snabbt och det kommer ständigt nya mediciner och nya förebyggande behandlingar som bidrar till att människor kanske inte får så svåra sjukdomar när de blir äldre. Jag hoppas att mina nyhetsbrev kan hjälpa dig att få en ökad förståelse och kännedom.

Andreas Dobrescu- Distriktsläkare

Relaterade nyheter

Nyheter

Nyheter

Anmäl dig till ditt bokade besök via mobilen.

På Tudorklinikens vårdcentral kan du anmäla dig och betala ditt bokade besök via mobiltelefonen. Cirka...
Läs mer...
Nyheter

Sommartider på Tudorklinikens vårdcentral med filialer.

Tudorklinikens vårdcentral i Halmstad på Axel Olsons gata kommer att ha öppet ordinarietider hela sommaren....
Läs mer...
Nyheter

Alla besök behöver inte ske på vårdcentralen. Ett besök kan också vara via video, chatt eller telefon.

Många besök till vårdcentralen kan göras hemifrån. Vill du veta mer om hur man ansluter...
Läs mer...
Rulla till toppen